Republica Moldova si Unirea

  O situatie care persista in societatea noastra este daca suntem sau nu pentru unirea cu Romania de parca alte probleme nu ar mai exista, sau astfel de subiecte sunt pe placul nostru influentati si de pralavageala de la tv ca mai apoi sa auzi pe la colturi divergente de tot felul pe tema aceasta.
   Parerea mea despre aceasta situatie este ca odata ce Republica Moldova a devenit o tara independenta nu este cazul de a incerca o noua unire ca vezi asa va fi mai bine, vom face parte din UE.Istoria RM continua de una singura iar singura preocupare ar trebui sa fie cresterea nivelului de trai din tara, fiecare sa cunoasca atributiile pe care le are in societate, sa devenim o tara cu identitate proprie.
    Multi aduc ca argumente ca am avut o istorie comuna, ca nu avem cetati pe prut, unii se numesc frati din aceste considerente, vorbim aceasi limba chiar daca in constitutie este scris altceva.
     Multe din acestea sunt in trecut de ce sa nu privim inainte spre viitor si sa nu ne mai agatam de trecut, sa ne cream un viitor mai bun.
     Dorim unire dar ne punem oare intrebarea cei cu care dorim sa ne unim doresc aceasta?
   

You Might Also Like

0 comentarii