Nu pierde timpul

Pentru unii dintre noi “este prea lent pentru cei care așteaptă, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plâng, prea scurt pentru cei care sărbătoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.”
Sunt vorbele lui William Shakespeare care definesc cel mai bine timpul. Când suntem tineri fugim dupa bani și faimă, când înbătrânim alergăm dupa tinerețe și timp. Ne luptăm cu el din prima clipă a zilei când alarma de la telefon ne anunță că e timpul să ne trezim, apoi în timp ce suntem la volan și ne îndreptăm spre birou, când luăm copiii de la grădiniță, când pleacă trenul sau avionul, când alergăm să nu întârziem la teatru sau la film. Suntem mereu in luptă cu el și mereu am face orice să avem cât mai mult. Să ne bucurăm cât mai mult de el. Timpul este unul dintre lucurile cele mai importante în viață. Să îți petreci timp de calitate cu familia, cu cei dragi, să ai timp să faci ce îți place, să ai timp liber, să ai timp pentru tine. Toate dintre cele mai sus sunt în capul liste de nevoi ale tuturor dintre noi. De el avem cea mai mare nevoie, pentru el suntem gata oricând să plătim oricât. Pierderea lui este ireparabilă, lasă urmări și tocmai el este acel care pricinuiește cea mai puțină neliniște.

Încearcă să te bucuri de clipa de azi, de momentul ăsta în care citești acest text, pentru habar nu ai ce te-așteaptă mâine, luptă să fii fericit astăzi. Vezi partea plină a paharului și bucură-te de timp.“. O parte din timp ne este rapită, alta ne este sustrasă, alta se scurge. Dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorită neglijenței. Și dacă vei voi să bagi de seamă vei vedea că cea mai mare parte a vieții noastre o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreaga viață, făcând altceva.” Seneca. 
Fă din fiecare zi pe care o trăiești o bucurie. Zilele, clipele și orele sunt egale pentru fiecare ceas. Pentru oameni toate sunt diferite. Și trebuie să ne bucurăm de fiecare în parte.Un gând bun pentru toți cei care vor să fie bine la final. Stați în casă, ajutați pe cât puteți pe cei care au mai mare nevoie. Să ne vedem cu bine, să ne revedem cu bine. Să fie bine. Și să vă bucurați de timpul acesta alături de cei dragi.

You Might Also Like

0 comentarii