Unii trăiesc cu trecutul și alții se bucură de prezent


Te îndrăgostești pentru că asta „dă bine” în fața prietenilor. Te desparți pentru că te plictisești repede. Te săruți cu cineva pentru că vrei să impresionezi. Te detașezi pentru că nu vrei să pari sentimental. Trăind astfel, iubind astfel, riști să aduni amintiri pe care mai târziu le vei regreta.
Fiecare om are amintirile pe care le merită. Unele îți provoacă o stare de disconfort de îndată ce te gândești la ele, pe altele ai vrea să le aduci în prezent și pe altele le păstrezi în secret în suflet. Sunt amintiri care lasă un gust amar și de fiecare dată încerci să te desparți de ele și nu poți. Sunt amintiri care îți fac ziua mai frumoasă, pur și simplu pentru că sunt. Sunt amintiri care te fac să te reîntorci acolo unde le-ai trăit. Dar nici una din aceste amintiri nu trebuie să devină sursă de existență în prezent. Atunci ai putea să uiți de tine.
Trebuie să lași amintirile să rămână amintiri. De asta și au existat: să te bucuri de ele sau să le înveți lecția și atât. Diferența dintre oamenii fericiți și cei nefericiți e că ultimii se lasă agățați de un trecut plin cu cicatrici, de amintiri care îi rănesc de fiecare dată când se gândesc la ele. Însă tot oamenii sunt cei care pot alege. 
Tu poți alege! Trăiește cu prezentul și construiește în așa fel amintiri frumoase.

You Might Also Like

0 comentarii