Nervi si Furie?


Trecem printr-o mulțime de momente în care suntem supărați, iar atunci ne vin în minte doar lucruri urâte și negative. Este o experiență chinuitoare.
Pentru a face față furiei, ai nevoie de o schimbare a perspectivei tale. Poate sună neobișnuit la început, dar funcționează.
  1. Încetează să mai crezi că lumea ar trebui să funcționeze după regulile tale
Ne enervăm atunci când simțim că oamenii ar trebui să fie mai drăguți sau să acționeze într-un anumit mod. De asemenea, ne supărăm că ar fi trebuit să renunțăm de mult la acest gând. Dar tocmai aici stă problema.
Trebuie să scăpăm de regulile noastre.  Lucrurile vor merge prost, iar viața își va urma cursul fără a te asculta pe tine. Oricât de descurajator ar suna, trebuie să elimini aceste reguli, pentru a slăbi controlul pe care îl ai asupra vieții tale.
  1. Nu mai crede că furia este un lucru rău
Furia este o bună sursă de energie. Ba chiar  sursă pentru schimbările pozitive. Dar nu trebuie să te bazezi pe ea. Trăiești-ți viața și valorifică alte emoții. Mânia este bună. Las-o să îți servească drept propulsie către o nouă direcție pozitivă.
  1. Încetează să îți mai controlezi furia
Nu vei reuși decât să-ți înăbuși și blochezi pentru o vreme furia. Acesta este motivul pentru care lucrurile îți scapă de sub control. Mânia este o emoție secundară, nu primară, dar se poate naște din frică, vinovăție, tristețe sau respingere.
Fii sincer cu tine și întreabă-te care este cauza trăirilor tale.
  1. Oprește reacția
„Dacă te enervezi mult prea ușor, s-ar putea că sămânța de furie a fost udată în mod frecvent pe parcursul anilor și, din păcate, chiar tu ai încurajat-o să fie udată.” Thich Nhat Hanh
Dacă o folosești prea des, poate deveni un obicei sau chiar o dependență. Din acest motiv trebuie să mai încetezi să reacționezi negativ la un gând sau la o persoană.
Lasă furia să treacă. Nu-i oferi niciun fel de putere. De ce crezi că oamenilor le place să spună că ignoranța înseamnă fericire?
  1. Încetează să mai alegi calea ușoară
Enervându-te și aruncând lucruri prin casă, reacționând violent, țipând la cineva demonstrezi că alegi calea cea mai ușoară. Încearcă să rămâi calm, să te plimbi până devii stăpân pe propriile sentimente, iar dupăasta acționează.
Dacă vrei să vezi rezultate reale, trebuie să accepți provocarea și lupta pentru a merge mai departe. Muncește din greu dacă vrei să devii stăpânul propriilor emoții.

You Might Also Like

0 comentarii