NOI PUTEM SCHIMBA SOCIETAEA

   Intr-o societate in care valorile sunt intr-o continua schimbare, in care daca iti pierzi locul de munca nu poti fi sigur ca vei gasi altul, in care nesiguranta este la ordinea zilei, iar accidentele de tot felul se intampla zilnic, ma intreba daca oare in aceasta societate merita sa traim si sa speram la mai mult.
  Sunt oameni care nu vor fi niciodata satisfacuti pe deplin, eternii nemultumiti, pentru ei nimic nu este suficient de bun.
Dar pentru noi ceilalti, asa cum este ea, aceasta societate, este destul de buna, daca suntem suficienti de rationali.

 Daca stam sa ne gandim la tot ce s-a realizat in timpul nostru, la cate avantaje ne ofera tehnologia, si aici putem enumera: internetul, media de orice fel, aparatura medicala sau tehnica, eu spun ca suntem mult superiori celor ce au trait acum o suta de ani. 
  In zilele noastre avem egalitate intre oameni (atat cat functioneaza ea), libertate de exprimare, libertate la asociere, dreptul de vot, si as putea duce sirul enumerarilor la nesfarsit.
  Societatea noastra este acceptabila, iar daca vrem ceva mai bun, asa cum ar fi si cazul, atunci: NOI INSINE TREBUIE SA NE SCHIMBAM  fel nostru de a ne raporta la ea. Daca ceva nu e o.k., noi sa ne intrebam ce am putea face pentru a remedia acest aspect. Sunt lucruri simple pe care le putem face, fara sa asteptam sa ni le faca societatea. S-a dau un exemplu practic:  mergem pe strada, si negasind nici un cos de gunoi, aruncam pe jos ambalajul de care nu mai avem nevoie. Si eu, si altii la fel, iar mai apoi ne intrebam de ce este atat de mizerabil orasul in care traim. As putea da “n” ori exemple, dar idea este ca NOI PUTEM SCHIMBA SOCIETAEA SI MEDIUL, fie in bine fie in rau.
Probabil ca multi vor spune ca, nu faci primavara cu o floare; foarte adevarat, dar eu cred ca este mai bine si util sa incerc sa fac ceva, decat sa astept ca altii sa faca in locul meu, sau chiar societatea sa faca ceea ce eu nu voiesc.
Si inca ceva, din pacate la noi, modelele pe care ni-le alegem nu sunt tocmai cele potrivite. Oamenii privesc intotdeauna spre cei de sus, dar nu mereu acestia isi si merita acest statut. In tara noastra multi hoti si inculti au ajuns vedete, dar ar trebui sa intelegem ca ei nu ne reprezinta, sa nu mai privim spre ei, ci sa ne cautam modele printre cei cultivati si corecti.

You Might Also Like

0 comentarii