9 мая sau 9 may

  Incerc sa ma tin departe de lumea comentariilor politice de orice natura ar fi ele, deoarece intotdeana vor exista polemici pe aceasta tema,
   Aceasta tema este ziua de 9 mai, ziua victoriei pentru unii si pentru altii ziua europei, deja mai departe imi voi scrie opinia si tabara din care fac parte.
    De mic practic am fost impus sa particip la manifestatii ce celebrau ziua victoriei, depuneri de flori, cintece si recitari de poezii de venerare a celeor cazuti pe front, intilniri cu persoane care au luat parte la aceste evenimente. e placut sa cunosti istoria prin care a trecut tara ta, dar alta este sa ai tu dorinta de cunoastere si nu sa ti se bage efectiv pe git in fiecare an aceleasi istorioare.Daca incercai sa gindesti diferit erai repede pus la punct si trebuia sa faci parte din grup in nici un caz sa mergi paralel cu el!
  Ma irita faptul ca se uita momentele mai putin placute ale acelor perioade, ca deportarile masive, sau foamea fortata din 47, asta sa sters din memorie, din cartile de istorie din perioada guvernarii comuniste, lasati copii sa cunoasca istoria asa cum a fost, nu incerca sa o fardezi.
   Persoanele care venereaza timpurile trecute sunt de regula persoanele trecute de 50, nu toti  dar majoritatea, si fraza favorita ,, cu rusii era mai bine" si exemplu elocvent ,, de 1 rubla cumparai 6 paini si 2 pachete de chibrite rest" da se uita de rationarea alimentelor pentru fiecare persoana. Decit ar venera semnul secerii si ciocanului demult apuse mai bine ar lua o secera si ar merge toamna la secerat porumbul, efectul ar fi considerabil mai mare.
   Pe 1 mai iarasi sa organizat parada panglicii dedicata acestei zile si vazind un reportaj la un post local de televiziune ca oamenii habar nu aveau care este scopul acelei intruniri, erau la numar, persoane multe putina minte.
   Trecutul ne-a lasat o bucata de pamint numita Transnistria, din care nu cred ca vor pleca militarii rusi, cred ca mai bine ar fi un regim de vize de impus pentru acestea decit dei lasat asa liberi, parerea mea.
    Odata cu parafarea acordului de liberalizare a vizelor ar fi necesar de privit in context european, de ce sa privim in trecut ca oricum trecutul nul mai schimbam pe cind viitorul da! 
                                                    Pe 9 mai sarbatoreste ziua Europei. 
     
   
      

You Might Also Like

0 comentarii