Niste Pioni...Atit!


Toti suntem niste pioni, toti suntem pioni ai societetii. Suntem pioni prin felul nostru de a fi, suntem pioni prin umanitatea noastra. Majoritatea traim fara un scop anume, fara sa ne intereseze ce va urma si ce se va intampla pe viitor. Dar tosusi cu totii suntem pionii intregului univers. Acele particele micute, precum furnicile, care incearca sa isi duca traiul in continuare.
Lumea este ciudata, pamantul este ciudat, totul este ciudat, iar noi suntem niste ciudatenii care facem ca totul sa fie mult mai ciudat decat este. De ce facem acest lucru ? Nevoia de atentie, sau nu ne dam seama cand facem acest lucru ? Eu cred ca nu ne dam seama cand facem acest lucru, iar pamantul isi continua cursul pe traiectoria sa normala, evident cu cateva ciudatenii in plus.
Dar de ce suntem niste pioni ? De ce nu putem fi regi ? De ce totul trebuie sa fie intr-o anumita logica. Cum spunea o persoana pe care am cunoscut-o : “Omul ar trebui sa se nasca, sa creasca, sa mearga la scoala, sa studieze, iar de la 20 de ani sa se distreze, pentru ca atunci este momentul, nu la 60 de ani cand iese la pensie, cand este prea tarziu pentru distractie, iar de la 40 de ani sa munceasca, pentru economia tarii. ” Oare de ce nu este posibil asa ceva ?
Si care este acest joc ? Cu ce motiv suntem noi aici ? Ca banuiesc ca nu suntem numai pentru perpetuarea speciei. Suntem cum un scop anume. Ce trebuie sa faca niste pioni ? Iar daca am fi toti regi si nu pioni, societatea nu ar progresa la fel de mult ? Eu cred ca da, deoarece indiferent daca esti rege sau pion tot aceeasi viata o duci, poate cu cateva plusuri sau minusuri.

You Might Also Like

0 comentarii