Toate sunt bune la timpul lor

Suntem la un maraton etern, alergam spre ziua de maine si vrem sa scapam cat mai repede de ziua de azi, fugim de ziua de luni si abia asteptam sa vina vinerea, sambata nu stim ce sa mai facem si duminica – pe seara – suntem ingandurati si amarati pentru ca a trecut weekendul, ne pierdem viata incercand sa o traim asa cum trebuie insa nu facem decat sa supravietuim.
Ni se usureaza cat mai mult viata – avem cate un gadget care face ceva – avem alternative, avem aplicatii pe telefon care ne fac viata mai simpla… insa reusim sa facem ceva foarte complicat: uitam sa ne oprim si sa ne amintim un pic despre care e treaba cu noi pe lumea asta. Avem smartwatch care ne arata timpul, avem telefonul care ne spune exact cat e ora, avem laptopul care ne arata in dreapta ecranului cat e ceasul… si cu toate astea avem o mare problema – uitam sa ne facem timp pentru lucrurile care chiar conteaza. Cand te-ai oprit din ceea ce faci si ai decis sa pleci impreuna cu persoana iubita intr-o vacanta, cand ai decis de pe o zi pe alta sa va luati bilete la un concert la capatul lumii? Asa,  pur si simplu. Cand te-ai oprit din tot ceea ce faci la birou si ai pus mana pe telefon…ai format numarul mamei/tatalui si le-ai spus pur si simplu ca ii iubesti? Atat si nimic mai mult. Cand ai facut o chestie care sa iti umple sufletul si inima. Cand ai facut ceva frumos care merita povestit cand te vezi cu cineva pe strada si te intreaba asta “Ce ai mai facut?” De cate ori cand auzim intrebarea asta raspundem ca un robot: “Mai nimic. Treaba multa, oboseala, acasa si tot asa.”
Nu mai amana lucrurile, nu mai lasa pe maine ce poti cu adevarat sa faci azi, nu uita ca fiecare clipa pe lumea asta trebuie traita si trebuie profitat de ea la maximum.
Tu ce ai vrea sa faci, dar ai amanat pana acum?

You Might Also Like

0 comentarii