Când viața pare cumplită


Când suferi, ți-e greu și nu știi încotro să te îndrepți, când emoțiile tale se ciocnesc de realitatea unui refuz, când ești nefericit sau trist, când îți vine să lași tot și să pleci undeva departe, când gândurile te duc acolo unde nu poți să fii, când ești slab și mic în fața vieții, fă-ți un ceai. Fă-l și bea-l din cea mai frumoasă ceașcă pe care o ai. Frumoasă nu datorită aspectului, ci emoțiilor de care este plină. Apoi lasă deoparte remușcările, tragediile și nebuniile nepotrivite și fii tu. Tu și cel mai frumos lucru din lumea ta.
Depășește un moment de rătăcire trăind alt moment, de împlinire. Fie că-l găsești printre amintiri sau e undeva în viitor și abia așteaptă să vină, lasă acest moment să-ți determine starea de spirit. Lasă-te purtat de idealul unei iubiri consumate sau încă neîmplinite. Trăiește prezentul prin prisma unui gând fericit. Apoi închide ochii, soarbe din ceai cu înghițituri mici și aruncă naibii nefericirea.
Când viața pare că nu mai are sens, găsește sens în ceea ce te-a marcat odată. Găsește sens în ceea ce te bucură acum, fie și în cel mai mic detaliu. Găsește sens în ceea ce ți-ai propus să faci mâine. Totul poate fi schimbat, corectat, întors înapoi dacă vrei, numai dacă simți cu adevărat și dacă reușești să-ți depășești fricile. În rest, lasă-te purtat de valul unui gând, chiar dacă e numai un vis, trăit alături de o ceașcă de ceai.
Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l dintr-o ceașcă plină cu amintiri.

You Might Also Like

0 comentarii